Kjell Tore Innervik, activities

home

Konsert: Chromamesis og Integer Valor

Moderne i Logen er Festspillene sin nye satsing på moderne og eksperimentelle musikkutrykk. I serien står blant annet musikken til Ole Henrik Moe jr., hans kolleger og læremestre sentralt. Nye konsertformer blir også prøvd ut.

BIT 20 Ensemble er en viktig ambassadør for ny nordisk musikk. Denne kvelden fremfører det prisbelønte ensemblet verk av Ole Henrik Moe jr., hans lærer Arne Nordheim og hans svenske kollega
Karin Rehnqvist. Rehnqvist har dyrket kvinnenes
spesielle rolle i svensk tradisjonsmusikk, og vi får her høre hennes rå skildring av hekseprosessene
i Europa.

Arne Nordheim (f. 1931):
Tractacus
Ole Henrik Moe jr.:
Chromamesis
Karin Rehnqvist (f. 1957):
Där korpen vitnar

Ensemble: BIT 20 Ensemble
Sang: Ulrika Bodén
Dirigent: Trond Korsgård

INTEGER VALOR

Premiere på et nyskapende teatralt studium i den eksistensielle grunnpulsen, tiden mellom inn- og utpust og hjerteslagene.

Innenfor musikkutøvelse fra middelalderen og frem til barokken var grunnpulsen i musikken knyttet til tidsintervallet mellom to slag fra et menneskehjerte. I renessansens musikkteori var denne grunnpulsen en del av taktarten ”integer valor”, tilsvarende varigheten av et dypt åndedrag – en helnote i dagens musikkspråk.

Hva skjedde med denne tilknytningen mellom kroppen og musikken? Hvor ble det av menneskets egen tidsenhet i støyen fra verdenskriger, teknokrati og modernitetsprosjekter?
’INTEGER VALOR’ søker å gjenfinne dette tidsperspektivet i litteratur, tenkning og musikk fra 1900-tallets fin-de-siècle Europa frem til millenniumsskiftet og vår egen samtids uttrykk.


Mona Julsrud, sopran/resitasjon
Randi Stene, mezzosopran/resitasjon
Tor Espen Aspaas, klaver
Vibeke Breian, saksofon
Peter Herresthal, fiolin
Dan Styffe, kontrabass
Kjell Tore Innervik, slagverk/NIME-instrumenter og lydbearbeidelser

Kunstnerisk ansvarlig for produksjon og manus: Tor Espen Aspaas

I tillegg medvirker slagverkstudenter fra Norges musikkhøgskole. Patch brukt til Innerviks improvisasjoner er laget av Ivar Frounberg.Presenteres i samarbeid med Norges Musikkhøgskole.
Arenax
Logen, Logen Teater

Lørdag 29. mai kl 19:00 - 22:30
Billetter
Ordinær 250,00
Student 150,00
Honnør 205,00
Barn u 16år 120,00
Billetter

 

kjell tore innervik 2010