Kjell Tore Innervik, activities

home

Concert in the Teatersalen Porsgrunn

with Porsgrunn Janitsjarorkester

Artikel i Varden

skannet verson

Fra Varden 10.01.2010

 

varden front

Slo seg inn i 2010

Akevittfat med elgskinn, xylofoner, marimba, ballonger – det er ikke mye som ikke lar seg gjøre om til musikk.

Marit Schulstok

Kjell Tore Innervik sto for det absolutte høydepunktet under årets nyttårskonsert i Teatersalen lørdag.
Etter pausen tok han innersvingen på hele salen med en forrykende runde på diverse slagverk. Han hadde med seg flere av trommeslagerne i orkesteret under nummeret «Marimba spirituals» av Minoru Miki.

Talentfull 17-åring

Innervik spilte vekselvis på en marimba (en slags forvokst xylofon) og en hjemmesnekret tromme laget av et 500 liters akevittfat og skinnet fra en elg skutt av svigerfarens hans i Langangen (!). De andre trommeslagerne holdt følge så godt de kunne.
Under stykket «The Two Imps» (to troll) av Kenneth J. Alford spilte Innervik sammen med sin elev på Norges musikkhøgskole, 17 år gamle Trym Valebjørg. Han kommer fra Tinn og går nå på Skien videregående skole. Fordi han allerede er så dyktig som han er, er han også en del av det nasjonale talentprogrammet på musikkhøyskolen.
Innervik og Valebjørg og de andre slagverkerne bød dessuten på en morsom overraskelse med kun ballonger til hjelp.

Sønnavindsvalsen

Årets konsert er den 13. i rekken av nyttårskonserter i regi av Porsgrunn janitsjarorkester (PJO).
Og det ble også plass til mer tradisjonelle numre som Champagnegaloppen og Radetskij-marsjen. De ble framført av de 37 personene i orkesteret under ledelse av dirigent Geir Sundbø. Han er blant annet også fast dirigent for Eidanger pike- og guttekorps og i 2008 overtok han PJO.
Foruten Innervik var Rita Eriksen hentet inn som solist denne kvelden. Hun er kanskje mest kjent som den kvinnelige stemmen på Vamps «Tir n’a noir».
Lørdag sang hun sanger som «The Water is Wide», «Sønnavindsvalsen», «Gjør veien klar for Herren» og «Karl Johan».
Før hun begynte kunne hun ikke dy seg for å kommentere forholdene i Teatersalen og be seg selv tilbake når byen har fått nytt kulturhus.

kjell tore and snorre
FORRYKENDE: Kjell Tore innervik og slagverkerne i Porsgrunn Janitsjarorkester spilte fletta av publikum under «Marimba Spirituals». FOTO: TORE ØYVIND MOEN

kjell tore and trym

TO TROLL: Kjell Tore Innervik og eleven hans, 17 år gamle Trym Valebjørg, viste hva de var gode for på xylofonen
ballong
BALLONGMUSIKK: Slagverkerne overrasket med å spille på ballonger.

 


Fra TA

skannet verson

Kastet glans over nyttårskonserten

Av Anne Lill W. Aas
Publisert  11.01.2010
 

Hardtslående trommiser og en akevitt-tønne med elgskinn fra Langangen var høydepunktet under Porsgrunn Janitsjarorkesters nyttårskonsert. Solistene kastet glans over konserten.

Mens første avdeling bar preg av nøling og ujevnt samspill, satte solist Kjell Tore Innervik og de andre trommisene standarden med et smell, etter pausen. Perkusjonisten med mega-xylofonen blåste blåserne av banen med sine fantastiske trommenumre «Marimba Spirituals», «Erinnerung An Zirkus Renz» og «The Two Imps», i Teatersalen lørdag kveld. På det siste nummeret hadde han også med seg trommetalentet Trym Valebjørg fra Austbygd i Tinn, som deltar i et talentprogram på Norges musikkhøgskole, der Innervik underviser.

TROMMETALENT

Trym er til daglig elev i andre klasse på Skien videregående skole, mens Innervik har vunnet flere konkurranser, og opptrådt i inn- og utland. Lørdag kveld var det publikum i Teatersalen som fikk oppleve hans smittende rytmer. Innervik tenker stort og alternativt, og en av trommene var laget av en gammel akevitt-tønne med trommeskinn fra en elg skutt i Langangen.

Porsgrunn Janitsjarorkester hadde engasjert Vardens sjefredaktør, Lars Kise, som konferansier. Løst og ledig loste han publikum gjennom konserten.

MISTET TAKT OG TONE

Rita Eriksen er aller best kjent for duetten med Jan Toft i Vamps «Tir n`a Noir». Men hun har også gitt ut flere soloalbum, og i fjor ga hun ut julealbumet «Velkommen inn», til inntekt for Frelsesarméen. På lørdag sang hun blant annet «The Water Is Wide», flott arrangert av janitsjarorkesterets dirigent, Geir Sundbø. Det lød vakkert. Verre var det da hun skulle fremføre «Sønnavindsvalsen» sammen med Porsgrunn Janitsjarorkester. Midt i sangen gikk det helt i stå, og musikerne mistet både takt og tone. Rita Eriksen tok på seg skylden for unotene. «Eg é vant med at folk vente på meg», sa siddisen.

BALLONGNUMMER

Med Porsgrunns ordfører Øystein Beyer på fremste rad, benyttet hun også anledningen til å si noen ord om behovet for et nytt kulturhus i Porsgrunn. «Eg får heller komma tebage når dokker har fått kulturhus», sa sangeren, som klagde på komforten i garderoben.

Blant melodiene janitsjarorkesteret spilte alene, var «Trittch-Tratch Polka», beatleslåter, og «Champagne Galopp» av Hans Christian Lumbye. Glitter og glamour ble det også, da konfetti drysset ned på scenen før pause. I annen avdeling var det tydelig at orkesteret virkelig hadde fått varmet opp instrumentene. Da fremførte de blant annet Tsjajkovskijs «The Nutcracker Suite» og avslutningsmelodien «Radetsky March» med glans. Overraskelsen kom da noen av orkesterets medlemmer opptrådt med ballong og kniv, i en humoristisk performance. Men kniver til tross; det endte ikke med et smell. Det var det slagverkene som sto for.

ta

Foto INGE FJELDDALEN

GLANSFYLT: Etter å ha fått varmet opp instrumentene i første avdeling, leverte Porsgrunn Janitsjarorkester en fin nyttårs-konsert i Teatersalen. 

kjell tore innervik 2010