Kjell Tore Innervik, activities

home

Suksess for norske studenter i Paris

Publisert: 28. March 2011

Torsdag ble en stor kveld for studentene fra Norges musikkhøgskole og Kunsthøgskolen på Pompidou-senteret. Studentene fremførte sine fire performancer for et stort og interessert publikum, som også ble trukket inn i selve visningene. Med designelementer og ulike musikalske uttrykk tolket og leste studentene verker av bl.a. Picasso, Matisse og Kandinskij i museets samtidsutstilling, og det ble skapt fascinerende nye landskap i rommene.

Kopi_av_Anders_Kregnes_Hansen_tolker_Bacon_24.3.11.JPG

Kopi_av_Pompidou-prosjektet_mars_2011_049.JPG

 

Norges musikkhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo til Paris

Publisert: 18. March 2011

Norges musikkhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo er invitert til å delta i Centre Pompidous satsing Les Jeudi’s, med en framføring i flere rom i senterets faste utstilling torsdag 24. mars. Musikk- og designstudenter vil ta utgangspunkt i lokalene og samtidsutstillingen, og tolke og lese verkene med musikk og designelementer.

Kopi_av_008.jpg

Bildene er hentet fra en "generalprøve" på prosjektet i Paris gjort på Munch-museet 13. februar. Alle foto: Eva Brænd.


005.jpg

006.jpg

011.jpg

002.jpg

24 studenter fra komposisjon, klassisk utøving og jazz/impro (Musikkhøgskolen) og design (Kunsthøgskolen) samarbeider om denne visningen i Pompidou-senteret. Formålet med prosjektet er å utvikle ny kunst på en ny arena gjennom en kreativ og tverrfaglig prosess.


Del av en fast serie
Les Jeudi's, som betyr torsdager, er organisert av Pompidou-senteret for å levendegjøre områder av museet, en gang i måneden om kvelden, med en serie korte forestillinger med utgangspunkt i verker i museet. Forestillingene skal foreslå et annet blikk på museet og verker det har, gjennom en levende, overraskende og eksklusiv tolkning av verkene, og med en flerfaglig tilnærming.


Det deltar 12 studenter fra Kunsthøgskolen i Oslos (KHiO) fakultet for design og 12 komponister og utøvere fra Musikkhøgskolen (NMH). Prosjektet er ledet av Kjell Tore Innervik (NMH), og som veiledere har han med seg komponisten Henrik Hellstenius (NMH) og faglig leder for design Maziar Raein (KHiO).


Deltakere
Eyolf Dale, student (NMH)
Hege Elisabeth Homb Dedichen, student (KHiO)
Malin Skjelland Eriksen, student (KHiO)
Olaug Furusæter, student (NMH)
Elise Gillebo, student (NMH)
Anders Kregnes Hansen, student (NMH)
Caroline Havåg, student (KHiO)
Ane Thon Knutsen, student (KHiO)
Linn Kurås, student (KHiO)
Joachim Kvernstrøm, student (KHiO)
Nikolai Hatløy Matthews, student (NMH)
Kristine Five Melvær, student (KHiO)
Stein Jakob Nordbø, student (NMH)
Marthe Næstby, student (KHiO)
Ole Martin Olsen, student (NMH)
Charlotte Piene, student (NMH)
André Roligheten, student (NMH)
Magnus Benjamin Murel Sivertsen, student (NMH)
Kari Sommerseth, student (KHiO)
Camilla Steen, student (KHiO)
Karoline Sand Steen, student (KHiO)
Hans Christian Elverhøi Thomassen, student (KHiO)
Steinar Yggeseth, student (NMH)
Inga Margrete Aas, student (NMH)

Les også om prosjektet på KHiOs nettside.

 


- Det har vært et utrolig spennende, lærerikt og morsomt prosjekt, sier Nikolai Matthews, en av studentene. 

Rett etter forestillingen fikk også et nærgående og nysgjerrig publikum anledning til å hurtig-date studentene, for å stille spørsmål og komme med tilbakemeldinger om sine opplevelser av visningen.

Visningen inngikk i Centre Pompidous satsing Les Jeudi’s, der kunsthøgskoler fra Europa er invitert til å skape forestillinger som foreslår et nytt og annet blikk på verkene gjennom en flerfaglig kunstnerisk tilnærming. – Oppdraget var at unge kunstnere skal få publikum til å oppleve museet og kunstverkene på en litt annen måte, sier faglig leder for prosjektet Kjell Tore Innervik ved Musikkhøgskolen.

Det deltok 12 studenter fra Kunsthøgskolen i Oslos (KHiO) fakultet for design og 12 komponister og utøvere fra Musikkhøgskolen (NMH). Prosjektet ble ledet av Kjell Tore Innervik (NMH), med komponisten Henrik Hellstenius (NMH) og faglig leder for design Maziar Raein (KHiO) som veiledere.

 

 

kjell tore innervik 2011