Kjell Tore Innervik, activities

home

Oslo Sinfonietta med Brenden Gunnell

Scene 2

17. august kl. 20.00

 Forestillingen er et samarbeid mellom Oslo Kammermusikk Festival, Oslo Sinfonietta og Den Norske Opera & Ballett.

Nytt, ungt og nordisk møter Schuberts Winterreise i ny innpakning

Konserten åpner med flunkende ny musikk av unge nordiske komponister, etter bestilling fra Oslo Sinfonietta. Andre del presenterer Franz Schuberts kjente sangsyklus Winterreise, arrangert for lite orkester av den tyske komponisten Hans Zender. Selve melodiene er beholdt, men er ofte fragmentert. I dette nye klangbildet oppleves de sterkt og nært på en ny måte og understreker det omskiftelige i hovedpersonens natur.

Nasjonaloperaens tenor Brenden Gunnell besitter et bredt konsertrepertoar, og med hans forkjærlighet for Schubert er vi trygge på at hans gripende vinterreise blir varmt mottatt og utmerket ivaretatt.

Oslo Sinfonietta er et av Nordens ledende ensembler viet samtidsmusikk, og kunstnerisk leder er Christian Eggen. De spiller jevnlig ved norske og internasjonale festivaler.

Brenden Gunnell, tenor
Oslo Sinfonietta

Christian Eggen, dirigent

Om stykke "Tivu-tivu-tu"

Fra en fuglebok: "Svarthvit fluesnapper har en klar og vakker sangstrofe, der gjennomgangsmotivet er tivu-tivu-tu".

Det å transkribere fuglesang til musikkstykker, er noe særlig komponisten Messiaen var kjent for. I dag er det lett å analysere og studere fuglesangen ved hjelp av datamaskinen. Interessant er det hvor detaljrik sangen kan være, der det meste ikke kan oppfattes av mennesker til vanlig siden det går for fort, og ligger i et for høyt register for oss.

I dette stykket blir fuglesangen utsatt for stadig mer inngående granskning, ved at sangstrofene blir satt under forstørrelsesglass og "forstørret opp" for hver gang en strofe spilles, til det ender med en "gigant-fugl".

Karstein Djupdal (1974) studerer komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Han er fra før utdannet pianist, og har arbeidet som musikklærer i Bodø, som pianist, og som komponist. Tidligere framføringer inkluderer en suite for piano under Oslo Griegfestival i 2008, et kammermusikkverk under Ultimafestivalen i 2010, flere egne prosjekter i Bodø, og flere prosjekt med Ny musikks komponistgruppe. Hjemmeside:www.djupdal.org/karstein/

Fra www.operaen.no

 

kjell tore innervik 2012