Kjell Tore Innervik, activities

home

BAROKK’N RULL

Fredag 30/8 fra kl. 1430 : BOGSTAD GÅRD – 1700-tallet i praksis
Lørdag 31/8 kl. 1200: DRØBAK KIRKE – Sommerkonsertene

Kunstnerisk leder og solist på bl.a. dreielire: Clare Salaman
Hardingfele og sang: Benedicte Maurseth

Benedicte Maurseth

Det er med stor glede og entusiasme vi i Barokkanerne tar steget inn i folkemusikken sammen med den anerkjente hardingfelespilleren Benedicte Maurseth og den allsidige tidligmusikeren Clare Salaman! Med programmet Barokk ‘n Rull lar vi norsk folkemusikk møte engelsk renessansemusikk, og vi leker oss først og fremst med dansemusikken – som kanskje er den musikken i fra det norske fjordlandskap som har mest til felles med den som ble spilt ved det engelske hoff.

IanMcMillanOrchestra-7893

Clare Salaman

Dere skal bl.a. få høre danser fra Playford’s Dancing Master, hardingslåtter med barokkansk vri, musikk av Purcell, barokkanske folketoner og Våren fra De fire årstider av Vivaldi – i et samtidig arrangement for det sjeldne instrumentet dreielire.

Programmet og tilnærmingen til konserten er ikke tilfeldig valgt. I flere hundre år var det sterke handelsforbindelser mellom Hardanger og nordvestkysten av England, noe som viste seg i en felles estetikk i folkemusikken. I dette programmet tar vi forbindelsen et steg videre og utforsker, deler og innlemmer særtrekk fra våre individuelle musikalske baktepper for å kaste nytt lys over velkjent musikk fra Hardanger og England. Den eldste eksisterende hardingfela er fra 1651 som også er året da den første utgaven av musikkboka Playford’s Dancing Master ble gitt ut, så det føles ekstra meningsfylt å bruke musikk fra denne boka i programmet.

Krysningen mellom folkemusikk og kunstmusikk er heller ikke noe nytt fenomen. Med utgangspunkt i Frankrike på 1700-tallet spredte det seg raskt over hele Europa en slags motebølge hvor naturen stod i fokus. Temaene var ofte om hyrder og pastorale landskap, og folkemelodier ble tatt opp i komposisjonene. Folkemusikkinstrumenter ble også brukt til komponert musikk, og det er dette Clare Salaman griper fatt i når hun fremfører Våren fra De fire årstider av Vivaldi for dreielire (hurdy-gurdy) og strykere.

Øvrige barokkanere spiller Barokk’n Rull:
Torun Kirby Torbo, fløyter
Susanne Schwarz, barokkfiolin
Mari Giske, barokkbratsj
Tore Eketorp, gambe
Vegard Lund, gitar og theorbe
Christian Kjos, tangenter
Kjell Tore Innervik, slagverk

 

Barokkanernes web cite

 

kjell tore innervik 2013